Zöld hajtás

Galéria

Mobilitás és környezet: Járműipari, energetikai és környezeti kutatások a Közép- és Nyugat-Dunántúli Régióban Eseménynaptára

Lányok Napja - Győr 2019. április 30.

Sajtószemle

Intelligens kitámasztó rendszer az egyetemről

Intelligens kitámasztó görgőrendszert fejlesztettek ki a győri Széchenyi István Egyetem munkatársai egynyomú járművekre – elsősorban fekvő kerékpárokra és fedett robogókra az Európai Unió által is támogatott „Mobilitás és környezet: Járműipari, energetikai és környezeti kutatások a Közép- és Nyugat-Dunántúli Régióban” című projekt keretében azért, hogy lassítás, megállás esetén megakadályozzák a borulást, megkönnyítsék a kiszállást.

Tovább

Megállapodás felsőoktatási intézmények és autóipari cégek között

Együttműködési megállapodást írnak alá magyar felsőoktatási intézmények és a járműipar főbb szereplői.

Tovább

Járműipari kutatóbázis a győri és a veszprémi egyetemen

A magyar ipar húzóágazata a járműipar, mely a GDP közel 20 százalékát adja, a Közép- és Nyugat-Dunántúlon pedig az országos átlagot is meghaladó súlyt képvisel. Az itt működő cégek elérték azt a fejlettségi szintet, ami a regionális kutatási potenciál növelését igényli. Ehhez nyújt segítséget a győri Széchenyi István Egyetem és a veszprémi székhelyű Pannon Egyetem „Mobilitás és környezet: Járműipari, energetikai és környezeti kutatások a Közép- és Nyugat-Dunántúli Régióban" című, TÁMOP 4.2.1/B-09/1/KONV-2010-0003 azonosító számú projektje, amelyet az Európai Unió és a magyar állam 3 milliárd 19 millió forinttal támogat.

Tovább

Kutatók a jövő járműiparáért

A járműipar versenyképességéről, az üzemanyag-fejlesztés újabb eredményeiről, a gépjárművek környezeti hatásairól, valamint egy országos kutatói hálózat kiépítéséről tárgyaltak a szakemberek a Magyar Tudományos Akadémián (MTA) rendezett Mobilitás és környezet című konferencián.

Tovább