Zöld hajtás

Galéria

Mobilitás és környezet: Járműipari, energetikai és környezeti kutatások a Közép- és Nyugat-Dunántúli Régióban Eseménynaptára

Lányok Napja - Győr 2019. április 30.

Konferencia a zöld közlekedés jegyében

A győri Széchenyi István Egyetem és a veszprémi székhelyű Pannon Egyetem kutatási együttműködésére épülő, uniós támogatással megvalósuló „Mobilitás és környezet” projekt részeként egyedülálló szakmai programon oszthatják meg egymással innovatív kutatási eredményeiket a műszaki alap-, mester- illetve doktori képzésben résztvevő hallgatók.

Az augusztus 29. és szeptember 1. között Veszprémben tartandó konferencián a járműipar egyik legaktuálisabb kihívása kerül terítékre, avagy miként lehet energetikai, anyagszerkezeti és környezeti kutatásokkal hozzájárulni minél környezetkímélőbb járművek megalkotásához. Szó lesz a bio- és megújuló energiaforrásokról, új, környezetbarát üzemanyagokról, a belsőégésű motorok hatékonyságának növeléséről, a nanoanyagok járműipari alkalmazásáról, a közlekedés környezeti hatásairól és korszerű gyártástechnológiákról is.

A jövő mérnökei, a hallgatók nem csupán résztvevői lesznek a rendezvénynek, hanem saját kutatási területük újdonságairól is beszámolnak majd magyar, illetve angol nyelvű előadások keretében, valamint poszterek formájában.

A konferencia a szervezők várakozása szerint jelentős szellemi muníciót biztosíthat a hazai járműipari fejlesztésekhez, ezáltal hozzájárulhat környezetbarátabb üzemanyagok és erőforrások megalkotásához. A program fontosságát jelzi, hogy Magyarország két legnagyobb – egyaránt a járműipar területén tevékenykedő – vállalata, az Audi Hungaria és a MOL is képviselteti magát a rendezvényen.