Zöld hajtás

Galéria

Mobilitás és környezet: Járműipari, energetikai és környezeti kutatások a Közép- és Nyugat-Dunántúli Régióban Eseménynaptára

Lányok Napja - Győr 2019. április 30.

Hírek

Egyetemi kooperáció: Járműipari hálózat

A győri Széchenyi István Egyetem és a veszprémi székhelyű Pannon Egyetem sikeres alapkutatási projektet hajtott végre az elmúlt két évben, amelynek járműipari, energetikai és környezeti kutatásai elengedhetetlenek a közép- és nyugat-dunántúli régiók versenyképességének növeléséhez, továbbá tőkevonzó és munkahelyteremtő képességük fokozásához. A felsőoktatási intézmények közötti példaértékű együttműködés tudományos eredményei mellett megvalósult a magyar járműiparban érintett felsőoktatási intézmények és iparvállalatok szervezett formában történő együttműködése.

Tovább

Jelentős megállapodás felsőoktatási intézmények és autóipari cégek között

Eddig példa nélküli együttműködési megállapodást írtak alá magyar felsőoktatási intézmények és a járműipar főbb szereplői. Az aláírók célja a járműipari képzés és a K+F+I tevékenység összehangolt, gazdasági érdekekhez igazodó fejlesztése.

Tovább

Járműipari kutatóbázis a győri és a veszprémi egyetemen

A magyar felsőoktatásban egyedülálló együttműködés alakult ki a győri Széchenyi István Egyetem és a veszprémi székhelyű Pannon Egyetem között. A két intézmény olyan professzionális kutatóbázist épített ki, amelynek járműipari, energetikai és környezeti kutatásai elengedhetetlenek a közép- és nyugat-dunántúli régiók versenyképességének növeléséhez, tőkevonzó és munkahelyteremtő képességük fokozásához.

Tovább

Tudományos konferencia a jövő járműiparáról

„Mobilitás és környezet” címmel tudományos konferenciát tartanak január 23-án a Magyar Tudományos Akadémia fővárosi székházában, amely színvonalas szakmai fórumot biztosít a járműipar jövőbeni fejlődési irányait meghatározó nagyvállalatok és kutatók eszmecseréjéhez.

Tovább