Zöld hajtás

Legfrissebb híreink

Jelentős megállapodás felsőoktatási intézmények és autóipari cégek között

Eddig példa nélküli együttműködési megállapodást írtak alá magyar felsőoktatási intézmények és a járműipar főbb szereplői. Az aláírók célja a járműipa...

Egyetemi kooperáció: Járműipari hálózat

A győri Széchenyi István Egyetem és a veszprémi székhelyű Pannon Egyetem sikeres alapkutatási projektet hajtott végre az elmúlt két évben, amelynek já...

A járműipar gazdasági hatása a Közép- és nyugat- dunántúli régiók fejlődésére

A szakemberek beszámoltak a Széchenyi István Egyetem Járműipari és Térgazdasági Kutatócsoportja "A járműipar gazdasági hatása a Közép- és nyugat-dunán...

Galéria

Mobilitás és környezet: Járműipari, energetikai és környezeti kutatások a Közép- és Nyugat-Dunántúli Régióban Eseménynaptára

Lányok Napja - Győr 2019. április 30.

köszöntő

Tisztelt Látogató!

Üdvözöljük a győri Széchenyi István Egyetem és a veszprémi székhelyű Pannon Egyetem egyedülálló felsőoktatási partnerségén alapuló kutatási projekt honlapján!

A fejlesztési program célja annak a professzionális kutatóbázisnak a létrehozása, amelynek járműipari, energetikai és környezeti kutatásaira a közép- és nyugat-dunántúli régióknak szükségük van versenyképességük növeléséhez, tőkevonzó és munkahelyteremtő képességük fokozásához. A magyar gazdaság fejlődése szempontjából stratégiai jelentőségű járműipari, energetikai és környezeti kutatások magas hozzáadott értékű, környezetkímélő és energia-hatékony járműipari termékek, technológiák és üzemanyagok fejlesztésére irányulnak.

Tovább

Konferencia a jövő járműiparáról

„Mobilitás és környezet" címmel tudományos konferenciát tartottak január 23-án a Magyar Tudományos Akadémia fővárosi székházában, amely színvonalas szakmai fórumot biztosít a járműipar jövőbeni fejlődési irányait meghatározó nagyvállalatok és kutatók eszmecseréjéhez.

Tovább

Tudományos konferencia a jövő járműiparáról

„Mobilitás és környezet” címmel tudományos konferenciát tartanak január 23-án a Magyar Tudományos Akadémia fővárosi székházában, amely színvonalas szakmai fórumot biztosít a járműipar jövőbeni fejlődési irányait meghatározó nagyvállalatok és kutatók eszmecseréjéhez.

Tovább

Közlekedjünk okosan!

Ki ne szeretne kevesebbet fizetni a benzinkúton, egyben környezetkímélő módon közlekedni a járművével? Az egyre népszerűbb elektromos hajtások ma még viszonylag drágán érhetőek el, ám egyértelműen ez az egyik legreálisabb, jövőbe mutató motorfejlesztési irány.
Egy közelmúltbeli energetikai konferencián megerősítést nyert, amire eddig is számos jel utalt: a világ súlyos energiaválság felé sodródik, ezért egyre elkerülhetetlenebb feladat hatékony megoldást találni az érintett terület problémáira. Sajnos nem lehet ugrásszerűen átállni kőolajról villamosenergiára, erre ma nincs kellő kapacitás az erőművek részéről.

Tovább